Ένα πουλί… στην πρίζα – κριτική βιβλίου

αναρτήθηκε σε: Blog, Νέα & Εκδηλώσεις | 0

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Σ’ ένα παράξενο κλουβί,

ζει ένα περίεργο πουλί.

Κουμπιά μόνο πατάει,

ποτέ του δεν πετάει!

Μες στις οθόνες του χωμένο,

είναι απομονωμένο!

 

Το νέο βιβλίο της σειράς Τρελοδαγκωνίτσες μας συστήνει ένα πουλί που λατρεύει την τηλεόραση και τον υπολογιστή του, σε τέτοιο βαθμό που απομονώνεται από όλους τους φίλους του! Αλλά ευτυχώς, αυτό δεν θα κρατήσει για πάντα… Μέσα από την αστεία και ανατρεπτική ιστορία τίθεται ένα πρόβλημα της σύγχρονης εποχής: η υπερβολική ενασχόληση των παιδιών με την τηλεόραση και τον υπολογιστή.

 

Ο έμμετρος λόγος που είναι κατάλληλος για μικρά παιδιά σε συνδυασμό με τη ζωντανή εικονογράφηση των βιβλίων, έχουν κάνει τις Τρελοδαγκωνίτσες μία από τις πιο αγαπημένες σειρές παιδικών βιβλίων!

 

Η Λήδα Βαρβαρούση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Διδάσκεται ζωγραφική κοντά στους εικαστικούς Ελένη Αντωνίου και Δημήτρη Μάζη. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων & Εικαστικών Τεχνών Βακαλό. Το 1983 εργάστηκε σε εταιρεία παραγωγής ταινιών και κινουμένων σχεδίων. Το 1985-1993 σε διαφημιστικές εταιρείες, ως καλλιτεχνική διευθύντρια δημιουργικού. Το 1990 της δόθηκε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο του Φεστιβάλ Διαφήμισης, για την καμπάνια «Σαντορίνη» της εταιρείας Μπουτάρη – Leo Burnett. Από το 1993 έχει γράψει 15 βιβλία και εικονογραφήσει περί τα 200 βιβλία στην Ελλάδα από τα οποία κάποια κυκλοφορούν σε πολλές χώρες.

Μέσα σε αυτά τα πιο γνωστά είναι η σειρά της “Τρελοδαγκωνίτσες” που γράφει και εικονογραφεί, ο Τριγωνοψαρούλης και ο Μαικ ο Φασολάκης.

2006 Πρώτο διεθνές βραβείο εικονογράφησης από το South East Europe Children Literature Center- Sofia Bulgaria, για το βιβλίο της “Ένα Σκουλίκι με φτερά”

2006 Εικονογραφεί το αναγνωστικό της Α΄ δημοτικού “Η γλώσσα μου” και το λεξικό της Α’ και Β’ δημοτικού.

2009 Συνεργάζεται με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα με το βιβλίο της “Μια παρέα με καρδιά” που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της Ευρώπης (Κείμενα -Εικόνες).

2010 Δημιουργεί τη μασκότ “Ελπίδα” που διακοσμεί το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων.

2012 Εικονογραφεί και γράφει για τη ΧΑΝΘ “Το γαλάζιο πουλί και τη ροδιά”.

2014 Εικονογραφεί για την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα, το βιβλίο “Τα αστέρια της Ευρώπης”.

Με το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα “Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα”, συνεργάζεται με σχολεία, νηπιαγωγεία, βιβλιοθήκες και δήμους για την διάδωση της φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι μέλος του Κύκλου Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ) και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Είναι η Ελληνίδα υποψήφια για το Βραβείο ‘Aντερσεν εικονογράφησης 2016.

Source: CultureNow.gr – Παιδί

http://www.aaaa.gr/%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CE%B4%CE%B1-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7/